Meteorološke zablude, obmane i neistine (2)

Sredinom septembra prošle (2012) godine, na svim domaćim i svetskim medijima se pojavilo nešto što je stiglo iz (gle čuda) NASA-e, i što, naravno – nema nikakve veze sa strukom i naukom, a još manje sa elementarnom logikom i zdravim razumom, a što na kraju krajeva, predstavlja – vrhunac obmanjivanja svetske javnosti.

Moram reći da je ovaj filmić na vrhu stranice u trajanju od 53 sekunde zasnovan na falsifikovanim meteorološkim podacima. Dakle, da bi se postigao željeni cilj (a to je, nažalost – obmana javnosti), meteorološki podaci se moraju falsifikovati ili u najmanju ruku „pripremiti“ za javnu upotrebu u cilju širenja dezinformacija.

Ranije sam već više puta naglasio da globalno zagrevanje ne može da postoji, jer jednostavno – NIJE GLOBALNO, pošto se naša planeta u nekim delovima zagreva, a u nekim drugim delovima istovremeno hladi. Dakle, izraz „GLOBALNO“ nema utemeljenje, i treba ga izbaciti iz upotrebe.

Ako je u celoj ovoj priči išta GLOBALNO – onda je to prevara, obmana i laž od strane svetskih političara (politikanata), da bi mogli da GLOBALNO pljačkaju stanovništvo cele ove planete, znači sve nas.

Znate, najlakše je sve staviti pod izraz „GLOBALNO“, jer onda niko od nas ne zna i ne može da sazna na osnovu čega se došlo do tzv. „globalnih“ rezultata i tzv. „globalnih“ podataka. A u slučaju kada niko od nas ne može da sazna primenjenu metodologiju – onda u najmanju ruku moramo posumnjati u takve „globalne podatke“, a pogotovo moramo sumnjati u onim slučajevima kada se ono što mi imamo od podataka ne uklapa u te tzv. „globalne podatke“.

Dakle, ovakve i slične „GLOBALNE crtkarije“ može svako od nas da nacrta i da lagano okači na Internet.

I na samom kraju, jedno sasvim prosto i logično pitanje – verujete li ovakvim i sličnim crtkarijama, onako na „časnu reč“ – kako to često zna da kaže Milan T. Stevančević.