NASA napokon priznala da ugljen-dioksid ozelenjava Zemlju

NASA napokon priznala da ugljen-dioksid ozelenjava Zemlju… i da masonski kult klimatskih promena negira ekologiju i osnove fotosinteze.

Veći nivoi CO2 stvaraju zeleniju Zemlju, budući da je CO2 najvažniji molekul za održavanje biljnog sveta na Zemlji.

U direktnoj kontradikciji sa strašnim pričama o ugljen-dioksidu, koga neumoljivo u medijima spominju aktivisti klimatskih promena, naučna studija objavljena u časopisu Nature Climate Change i naglašena od strane NASA-e, otkriva da porast nivoa ugljen-dioksida ima strahovito pozitivan uticaj na izlečenje planete Zemlje u poslednje tri decenije, s tim da se u nekim regijama povećao životni vek biljaka za više od 50 odsto.

Studija pod naslovom “Ozelenjavanje Zemlje i njegova snaga”, koristila je satelitske podatke za praćenje i mapiranje širenja zelenila širom sveta od 1982. do 2015. godine. Objavljena u 2016. godini, ova studija je otkrila da porast atmosferskog CO2 uzrokuje “đubrenje” biljnog sveta, što je rezultiralo značajno ubrzanim povećanjem “ozelenjavanja” na svakom kontinentu Zemlje.

Kao što sažetak studije objašnjava: “Otkrili smo trajno i rasprostranjeno povećanje integrisane vegetacije LAI (ozelenjavanja) u određenom razdoblju na području 25 odsto do 50 odsto globalne vegetacije… Faktorske simulacije sa više globalnih modela ekosistema ukazuju na to da efekti đubrenja uz pomoć CO2 objašnjavaju porast od 70 odsto praćenog trenda ozelenjavanja…”

Drugim rečima, planeta postaje sve zelenija, a za to možemo zahvaliti rastućem nivou CO2, budući da su rastući nivoi CO2 uzrokovali oko 70 odsto porasta zelenila širom planete, tvrde naučnici.

Čitaoci alternativnih medija primećuju da je to upravo ono o čemu su ih obaveštavali već više od deset godina. To je osnovna nauka, naravno, budući da biljke koriste ugljen-dioksid da bi napredovale, rasle i razvijale se.

Veći nivoi CO2 stvaraju zeleniju Zemlju, budući da je CO2 najvažniji molekul za održavanje biljnog sveta na Zemlji. Neverovatno je da čitav kult klimatskih promena negira temeljnu nauku o botanici i fotosintezi.

NASA potvrđuje nalaze i čak je objavila video-zapis o povećanju globalnog ozelenjavanja zbog porasta CO2.

Na šok mnogih alarmista i aktivista klimatskih promena, čak su i naučnici NASA-e potvrdili da ugljen-dioksid “ozelenjuje” planetu. Kao što je navedeno na NASA.gov web-stranici, u članku pod naslovom “Oplemenjivanje i ozelenjavanje Zemlje uz pomoć ugljen-dioksida, studija pronalazi”:

“Od četvrtine do polovine površine Zemlje u istraživanju pokazalo je značajno ozelenjavanje tokom poslednjih 35 godina, uglavnom zbog porasta nivoa ugljen-dioksida u atmosferi, pokazuje nova studija objavljena u časopisu Nature Climate Change, od 25. aprila.”

Međunarodni tim od 32 autora iz 24 ustanove u osam zemalja vodio je istraživanje, koje je uključivalo korišćenje satelitskih podataka NASA-inog spektrometra umerene rezolucije i Nacionalne okeanometarske i atmosferske radiometarske instrumente, kako bi se odredio indeks površine zelenog lišća ili količina pokrova listova, iznad vegetacijske regije.”

NASA objašnjava ono što se pokušava objasniti građanima Zemlje poslednjih nekoliko godina: Da je ugljen-dioksid neophodna komponenta fotosinteze, koja je biohemijski proces, kojim biljke proizvode metaboličku energiju.

NASA dodaje: “Zeleno lišće koristi energiju Sunčevog svetla kroz fotosintezu kako bi hemijski kombinovalo ugljen-dioksid izvučen iz vazduha sa vodom i hranljivim česticama koje se izvlače iz tla, kako bi proizvelo šećere, koji su glavni izvor hrane, vlakana i goriva za život na Zemlji. Istraživanja su pokazala da povećane koncentracije ugljen-dioksida povećavaju fotosintezu i podstiču rast biljaka.”

“Rezultati su pokazali da “đubrenje” ugljen-dioksidom uzrokuje 70-postotni porast ozelenjavanja”, rekao je koautor studije Ranga Mineni, profesor na Odeljenju za Zemlju i okolinu na Bostonskom univerzitetu.”

NASA je čak objavila video-zapis na Jutjubu koji gotovo tačno odražava poruku koju zagovaraju alternativni mediji godinama. Video-zapis nosi naslov: “Rastući nivoi CO2 koji ozelenjavaju Zemlju”.

 

IZVOR: https://webtribune.rs/nasa-priznala-da-su-strasne-price-o-globalnom-povecanju-ugljen-dioksida-prevara-ovo-se-dogada/