Nezavisni naučnici do detalja raskrinkali izmišljene globalističke priče o klimatskim promenama i klimatskoj krizi – Razotkrivena pozadina tzv. Zelene Agende

Ovaj film će Vam pokazati kako sva plašenja klimatskim promenama, kojima smo izloženi, nemaju nikakvo naučno uporište. Objasniće Vam da opšteprihvaćena istraživanja i zvanično usvojeni podaci ne ukazuju da postoji povećani broj uragana, poplava, suša, toplotnih talasa, šumskih požara ili drugih ekstremnih događaja. Ovaj film se uopšte ne slaže sa tvrdnjom da su trenutne temperature, ili količina CO2, neobično visoki. Potpuno suprotno, videćete da su, u poređenju sa onim što se dešavalo tokom zadnjih 500 000 000 godina istorije planete Zemlje, sadašnje temperature i količina CO2 neobično niski. Takođe, pokazaće Vam se kako ne postoje nikakvi dokazi da je promena koncentracije CO2 u atmosferi (koja se dešavala mnogo puta tokom prošlosti) na bilo koji način uticala na klimatske promene. Koji je onda razlog da nam se govori da su “katastrofalne klimatske promene, koje su izazvali ljudi” nepobitna činjenica? Zašto nam se govori da nema dokaza koji govore suprotno? Zašto nam se govori da je svako ko ne veruje u “klimatsku krizu” “ravnozemljaš” i da poriče naučne činjenice?

Nakon gledanja filma biće Vam jasno na koji način su prihvaćeni stavovi o klimatskoj kataklizmi i na koji način je došlo do “naučnog konsenzusa”. Videćete odakle dolazi novac koji finansira ovu celu “klimatsku industriju” koja je prerasla u biznis vredan trilione dolara. Film objašnjava i način na koji su stvorene stotine hiljada radnih mesta koja zavise od navodne klimatske krize. Biće Vam prikazan i ogroman pritisak, koji se vrši na naučnike koji dovode u pitanje klimatski alarmizam: ukidanjem njihovog finansiranja, odbijanjem da se njihovi radovi objavljuju u naučnim časopisima i potpunim izopštenjem iz društva i naučne zajednice.

No, klimatski alarmizam nije samo način da se finansiraju nepotrebna radna mesta. Film će Vam objasniti i političku pozadinu zastrašivanja klimatskim promenama. Kao glavni uzrok ove krize su označeni slobodno tržište, konkurencija te industrijski kapitalizam, a rešenje koje nam je ponuđeno podrazumeva povećanje poreza, uvođenje brojnih ograničenja, novih regulativnih pravila i Zakona. Od samog početka klimatski alarmizam su podržavali, prihvatali i promovisali oni koji žele da država dobije više moći i veća ovlašćenja. Iza klimatskog alarmizma stoji i jasna ideološka podela. Njega podržava, pre svega, establišment koji zavisi od državnog finansiranja. U zemljama razvijenog sveta ovo uključuje većinu državno finansiranih intelektualaca za koje su klimatske promene postale, pre svega, moralno pitanje. U tim intelektualnim krugovima potpuno je neprihvatljivo dovoditi u pitanje ulogu ljudskog faktora u izazivanju klimatskih promena. Film uključuje i intervjue sa priznatim naučnicima, uključujući profesora Steven-a Koonin-a (autora knjige ‘Unsettled’, bivšeg prorektora i potpredsednika univerziteta Caltech), profesora Dick-a Lindzen-a (bivšeg profesora meteorologije na univerzitetima Harvard i MIT), profesora Will-a Happer-a (profesora fizike na univerzitetu Prinston), dr John-a Clauser-a (dobitnika Nobelove nagrade za fiziku 2022), profesora Nir-a Shaviv-a (sa Instituta za fiziku Racah), profesora Ross-a McKitrick-a (sa Univerziteta u Guelph-u), Willie Soon-a i druge. Ovaj film, koji je napisao i režirao britanski reditelj Martin Durkin, predstavlja nastavak odličnog dokumentarnog filma VELIKA PREVARA GLOBALNOG ZAGREVANJA iz 2007. godine. Producent filma je Tom Nelson, podkaster koji se bavio debatom o klimatskim promenama tokom skoro dve decenije.

Ovaj film će biti dostupan besplatno na različitim mestima na Internetu od 21. marta 2024. godine. Clintel fondacija trenutno kreira titlove za različite jezike. Pratite @ClimateTheMovie i @ClintelOrg za dalje informacije.