Profesor Phil Jones – GLOBALNOG ZAGREVANJA NEMA OD 1995. GODINE

Ugledni britanski profesor tvrdi kako u posljednjih petnaest godina nije bilo statistički značajnijeg zagrijavanja planete

Phil Jones, ugledni profesor koji se našao u vrtlogu velike afere, koja se u Velikoj Britaniji naziva ‘Climategate’, a čiji su podaci bili ključni za teoriju o klimatskim promjenama, rekao je kako nema problema u čuvanju informacija. Njegove kolege kazale su kako je Jones izgubio papire koji su bili veoma važni i relevantni za teoriju o globalnom zatopljenju.

On je za BBC priznao kako ima problema s organizacijskim vještinama, te da mu je ured zatrpan papirima, te da mu čuvanje i praćenje podataka nije na razini na kojoj bi trebalo biti.

Podaci su ključni za čuveni ‘grafikon hokejaške palice’, koji su zagovornici globalnog zagrijavanja koristili da potkrijepe teoriju.

On je, također, rekao da postoji vjerojatnost da je temperatura na Zemlji bila znatno viša u srednjem vijeku nego danas, te je time sugerirao da globalno zagrijavanje nije fenomen stvoren ljudskom rukom.

Dodao je da u posljednjih petnaest godina nije bilo statistički značajnijeg zagrijavanja planete.

Smijenjen s pozicije direktora Odjela za klimatsko istraživanje

Profesor Jones nalazi se pod budnim okom javnosti nakon što je smijenjen sa pozicije direktora Odjela za klimatsko istraživanje na sveučilištu East Anglia, a nakon što su ‘procurili’ e-mailovi koji dokazuju da su znanstvenici manipulirali podacima.

Podaci koji su skupljani iz stotina meteoroloških stanica širom svijeta godinama su korišteni kao podrška naporima Ujedinjenih nacija da natjeraju zemlje na smanjenje emisije štetnih materija.

‘Globalno zatopljenje je mit’

James Altucher, direktor investicijske kuće Formula Capital, također je nedavno izjavio kako je globalno zatopljenje mit ili je u svakom slučaju daleko od dokazane činjenice.

Altucher je nedavno kazao kako bi s pričama o nadolazećim katastrofama mislili da temperature rastu iz godine u godinu, ali to nije slučaj.

Najviše temperature pogodile su svijet 1998. godine, a od onda temperature padaju, smatra. Tvrdi kako je u 2009. godini ljeto u New Yorku bilo najhladnije u dugo vremena, a kazao je prije zime i kako će to godišnje doba također biti izrazito hladno.

Upitao je i znači li to da nema povezanosti između emisija stakleničkih plinova i temperature, te je kazao kako možda ima, možda nema, da bi na koncu zaključio da se u zadnjih deset godina pokazalo kako ta veza ne postoji.

‘Nitko ne zna hladi li se Zemlja ili zagrijava’

Dodao je kako smatra da na obje strane debate o globalnom zatopljenju postoje argumenti i kontraargumenti, no činjenica je, tvrdi, da nitko zaista ne zna hladi li se Zemlja ili zagrijava, a ne zna se ni koliko ljudi pri svemu tome imaju utjecaj, a koliko je proces prirodan.

Altucher zaključuje kako privatnicima nema smisla investirati u solarnu energiju, jer ona je učinkovita u odnosu na cijenu samo u zemljama u kojima postoje vrlo snažne subvencije vlada, kao što je to slučaj u Njemačkoj.