Milan T. Stevančević i deseta sveska Beogradske škole meteorologije

U desetoj svesci Beogradske škole meteorologije (BŠM) prvi put je objavljena teorijska osnova nematerijalne sinodičke rotacije Sunca koja omogućava izradu dugoročnih prognoza vremena.

Posle mnogih finansijskih teškoća, iz štampe je izašla jubilarna deseta sveska Beogradske škole meteorologije na 516 strana. Ona je rezultat naših dugogodišnjih istraživanja i napora da se dođe do istine. Najznačajnije otkriće jeste matematički definisana sila prvog pokretača koja je bila nepoznata vekovima. To je sila koja pomera granice ljudskog saznanja i menja celokupnu teorijsku osnovu prirodnih nauka.

Prvi pokretač povezuje sile nematerijalnog sveta sa fizičkim silama materijalnog sveta. Sila prvog pokretača omogućava istraživačima Prirode da u matematičkom obliku sagledaju teorijsku osnovu svih prirodnih pojava u atmosferi i unutrašnjosti Zemlje. Tako se došlo do saznanja da jedna jedina spoljna sila pokreće sve prirodne pojave.

U desetoj svesci Beogradske škole meteorologije prvi put je objavljena teorijska osnova nematerijalne sinodičke rotacije Sunca koja omogućava izradu dugoročnih prognoza vremena. Metoda je zasnovana na nematerijalnoj rotaciji regionalnih magnetskih polja na Suncu u vremenskom periodu od 81 dan. Tipičan primer godišnje prognoze vremena dat je u dokumentu 3, koji može da posluži svim istraživačima kao uzor za izradu dugoročnih prognoza vremena.

 

Zapisi datirani po srpskom kalendaru pokazuju da je srpski narod u prošlosti imao visoko razvijenu civilizaciju koja je bila u stanju da otkrije da kalendarska godina ima samo dva godišnja doba – leto i zimu, i da zima počinje na Mitrovdan.

U drugom delu dat je prikaz srpskog kalendara. Srpski kalendar nije samo kalendar, već je to skup istorijskih i naučnih dostignuća srpskog naroda. Proučavanjem srpskog kalendara i zapisa srpskog naroda u starim rukopisnim knjigama, koji su me stalno usmeravali prema Suncu, došao sam do veličanstvenog saznanja o sili prvog pokretača.

U isto vreme zapisi datirani po srpskom kalendaru pokazuju da je srpski narod u prošlosti imao visoko razvijenu civilizaciju koja je bila u stanju da otkrije da kalendarska godina ima samo dva godišnja doba – leto i zimu, i da zima počinje na Mitrovdan. Da bi se došlo do tog saznanja potreban je elektromagnetni pristup, odnosno visoko razvijena civilizacija. Zbog toga je u drugom delu desete sveske Beogradske škole meteorologije objavljeno celokupno istraživanje o srpskom kalendaru koje je započeto sedamdesetih godina prošlog veka.

 

Autor teksta: Milan T. Stevančević

Izvor: http://galaksijanova.rs/

 

*** Sveske BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE mogu se pogledati i preuzeti na stranici posvećenoj BEOGRADSKOJ ŠKOLI METEOROLOGIJE. ***