KLIMA – nauka ili politika (???)

IPCC i njegovi katastrofički scenariji projekcije klime u budućnosti

O (pogađate) katastrofičkim projekcijama klime u budućnosti, koje su sastavljene u (opet pogađate) IPCC – međunarodnom Panelu za klimatske promene, koje je političko telo u sastavu OUN, govore mnogi naši eminentni stručnjaci i odlični poznavaoci problematike tzv. globalnog zagrevanja, tzv. (ekstremnih) klimatskih promena, tzv. ozonskih rupa i raznih drugih (izmišljenih) čudesa, koji argumentovano negiraju besmislene navode koji stižu iz IPCC-a. Od svih pomenutih učesnika u ovoj reportaži, zamislite – samo jedan od njih (Momčilo Živković, inače direktor Agencije za zaštitu životne sredine) govori u prilog besmislenih i neargumentovanih teza koje stižu iz IPCC-a. Ali, naravno, od takvih državnih činovnika se i ne može očekivati da kažu nešto što je direktno suprotno od tvrdnji koje dolaze iz zvaničnih institucija, odnosno političkih tela i organizacija.

Nasuprot pomenutom Momčilu Živkoviću i njegovim usamljenim i neosnovanim tvrdnjama, svi ostali sagovornici redom iznose odlične stručne i naučne argumente kojima su potukli do nogu ove neznalice i partijske poslušnike iz raznih agencija i ministarstava.

Odlični sagovornici u ovoj emisiji bili su: Milan Radovanović, Nedeljko Todorović, Mlađen Ćurić, Vladan Ducić, Ivan Janković i Milan T. Stevančević.

Autorka ove reportaže je Dijana Ivanović, sjajna novinarka, kojoj je ISTINA zvezda vodilja u svom poslu, koji inače radi sa puno elana i entuzijazma. Mi, koji godinama pratimo njeno sjajno novinarsko umeće i stručnost, našoj Dijani izražavamo duboko poštovanje, divljenje i veliku zahvalnost za sve ono korisno što je uradila na polju obrazovanja ljudi, njihovog osvešćivanja, kao i na razrešavanju brojnih problema koji su pritisli ovo društvo i državu. U svetlu svega ovoga napred iznetog, duboko smo uvereni da će Dijana i dalje raditi na otkrivanju istine i razotkrivanju mnogih neistina, za dobrobit celokupnog srpskog društva.