Vladimir Paar – GLOBALNO ZAGREVANJE JE IZMIŠLJOTINA NUKLEARNOG LOBIJA

Uvjeren sam da prirodni faktori i danas najjače utječu na klimu i klimatske promjene, te da je utjecaj čovjeka puno manji nego se to u zadnje vrijeme govori. Ne vidim da je danas išta drugačije nego prije – ističe dr Paar

‘Iznimno velike suše i brojni požari nisu posljedica tek slučajnosti, odnosno hirovitosti klime, već su dobrim dijelom rezultat namjernog izazivanja vrućina od strane čovjeka, tvrde u zadnje vrijeme mnogi ‘dobro upućeni izvori’, dok njihove tvrdnje prenose brojni internetski portali.

Isti izvori potom dodaju da su upravo HAARP antene, kakve su proljetos postavljene pokraj Beograda, odgovorne za ovoljetnu sušu na Balkanu, sušu zbog koje već sada s velikom sigurnošću možemo tvrditi da će hrana najesen znatno poskupjeti. Drugi izvori pak tvrde da je suša po svoj prilici umjetno izazvana kako bi poljoprivrednici bili prisiljeni ubuduće sijati isključivo GMO kukuruz, koji je, gle čuda, izdržao visoke temperature koje su ‘običan’ kukuruz ubile…

Ugrožavaju li „elite“ sav život na Zemlji?

Je li moguće da „elite“, zbog nekih sebičnih interesa, mijenjaju klimu i tako, osim ljudske vrste, ugrožavaju i sav biljni te životinjski svijet na Zemlji, upitali smo uglednog fizičara i akademika dr Vladimira Paara, koji se već dugo bavi izučavanjem klime i klimatskih promjena.

– Uvjeren sam da prirodni faktori i danas najjače utječu na klimu i klimatske promjene, te da je utjecaj čovjeka puno manji nego se to u zadnje vrijeme govori. Ne vidim, naime, da je danas išta bitno drugačije nego prije. Veliko globalno zagrijavanje Zemlje zabilježeno je, primjerice, u 10. i 11. stoljeću, kada su se čak otopili ledenjaci na Grenlandu i kada je taj veliki ledeni otok postao poljoprivredni raj. Valja naglasiti da ćemo tek vidjeti je li ova godina doista bila sušna, a to će se moći utvrditi tek kada bude poznat presjek temperatura i padaline za cijelu godinu i u svim dijelovima svijeta. Priča o velikom globalnom zatopljenju uzrokovanom zagađenjem amosfere od strane čovjeka najvećim je dijelom temeljena na jednostranim i selektivnim informacijama, što znači da ta priča ne drži vodu. Jer dok pojedini znanstvenici ističu kako se Arktik ljeti topi, ne govore da se u isto vrijeme na suprotnom kraju zemaljske kugle, dakle na Antarktiku, stvara novi led – ističe u uvodu dr Vladimir Paar, te dodaje da prije donošenja zaključaka treba u obzir uzeti sve informacije o klimi, a ne samo one koje pojedinim lobijima odgovaraju.

Šveđani utvrdili da se svakih 30 godina klima ciklički mijenja

– Osobno ne vjerujem da HARP projekti zagrijavaju planet, jer nema pravih argumenata za tvrdnju da čovjek doista mijenja klimu na Zemlji. Nitko, primjerice, ne govori o vulkanima koji pokazuju pojačanu aktivnost u zadnje vrijeme, a koji su, poznato je, u povijesti nerijeko utjecali na klimu. Postoji, osim toga, švedsko istraživanje koje traje još od 18. stoljeća, a koje kaže da na Zemlji postoje tridesetogodišnji naizmjenični ciklusi zatopljenja i zahlađenja. Šveđani su to utvrdili prateći plovnost sjevernih mora kroz nekoliko stoljeća. Neka mora su, naime, naizmjence plovna, pa zaleđena, zbog čega Šveđani tvrde da se radi o tridesetogodišnjim ciklusima izmjena klime. Ciklične promjene uvijek su postojale, zbog čega su neki morski putevi, koji su danas zaleđeni, u prvoj polovici 20. stoljeća bili plovni. Podaci o relativnom zahlađenju koje je nastupilo 1998. godine i koje još traje švedsku teoriju zasad potvrđuju – podvlači dr Paar, te dodaje da se pomoću HAARP antena, koliko on zna, vjerojatno provode vojna istraživanja o mogućnostima obrane od opasnosti iz svemira.

Asteroidi i danas mogu zaprijetiti Zemlji

– Poznato je da je prije 65 milijuna godina ogromni asteroid udario u Zemlju, na području između Sjeverne i Južne Amerike, te da je tada napravio krater promjera 200 kilometara. Istovremeno se u atmosferi dignula velika prašina, zbog čega je deset godina Sunce bilo zastrto i zbog čega su sa Zemlje nestale pojedine životinjske vrste, a između ostalih i dinosauri. Zbog nedostatka svjetla prorijedio se i biljni svijet, pa je nestalo hrane za mnoge životinjske vrste. Moguće je, dakle, da HAARP antene služe za obranu Zemlje od opasnosti iz svemira – napominje Paar, pa kao još jedan argument protiv teze da te antene služe za zagrijavanje klime navodi činjenicu da je na Zemlji bilo puno većih suša u vrijeme kada nije bilo tehnoloških mogućnosti poput HAARP-a.

Famu o stakleničkim plinovima izmislili protivnici naftnog lobija

Priče o globalnom zatopljenju uzrokovanom zagađenjem od strane čovjeka šire se, koliko znam, zbog specifičnih geopolitičkih i korporacijskih interesa. S jedne strane imate lobi zemalja i korporacija koje proizvode uglavnom solarnu i nuklearnu energiju i kojima je u interesu širiti priču o vrlo štetno ugljičnom dioksidu nastalom izgaranjem nafte, plina ili ugljena. U interesu lobija solarne i nuklearne energije je prenaglasiti opasnost od nafte, plina i ugljena, kako bi cijena nuklearne i solarne energije mogla rasti. Jer dok je nafta svima dostupna i jeftina, ni cijena alternativne energije ne može biti visoka – pojašnjava Paar, pa dodaje da sami zaključimo kome nije u interesu da arapske zemlje i Rusija prednjače u prodaji energenata. Ugledni fizičar potom ističe da priča ima i drugu stranu medalje, što znači da naftni i plinski lobiji prenaglašavaju nedostatke nuklearne i solarne energije…

„Vrli“ znanstvenici nakon odlaska u mirovinu „okreću ploču“

– Neki znanstvenici pričali su mi kako su došli do zaključka da se Zemlja globalno zagrijava. Njima, kažu, netko plati pet ili deset milijuna dolara za rad na određenom projektu i zauzvrat traži određene rezultate. Znanstvenici tada u obzir uzimaju samo informacije koje naručiteljima projekta idu u prilog, dok one druge prećutkuju. Vrlo često se događa da u potpunosti promijene priču tek nakon što odu u mirovinu – pojašnjava Paar, te napominje da je laž kako su zalihe nafte i plina na Zemlji vrlo ograničene, te da bi mogle uskoro nestati.

Zaliha nafte i plina ima na pretek i one neće nestati

– Zaliha nafte i plina ima na pretek i neće nestati bar slijedećih 150 godina. Ugljena ima još i više, a budući da se nafta može raditi i iz ugljena, nema baš nikakvog razloga za tvrdnju da nafte uskoro neće biti – dodaje Paar, koji je nedavno hrvatsku javnost upozorio da nije dobro postavljati globalno zagrijavanje kao glavni problem bez odgovarajućih dokaza, a pogotovo kad se zbog toga poduzimaju mjere koje znače pad životnog standarda, poput obaveze odricanja od elektrana na fosilna goriva…, te korištenja skupljih alternativnih izvora energije.

– Ako niste sigurni da postoje dovoljno jaki argumenti za rušenje životnog standarda, jednog dana će vas netko pozvati na red – upozorava političare dr Vladimir Paar.