Ekoklimatski alarmizam – globalni lopovluk i totalitarizam

Treba li raditi na ograničavanju ljudskog utjecaja na klimatski sustav?

Odgovor je 100% DA. Utjecaj čovjeka, koliki god on bio u omjeru sa prirodnim utjecajima, postoji, te ako ništa drugo izgaranjem fosilnih goriva u zrak se lansiraju i mnogo štetnije čestice od CO2 (ne štetnije po klimu, već općenito po zdravlje živih organizama). Zato DA, treba.

No, od pitanja treba li, daleko je važnije pitanje „KAKO?“.

Sigurno ne na način kako se to radi sada. Idemo na Pariški sporazum, države moraju ovo, moraju ono. Pa napravimo IPCC, političko tijelo koje će sastavljati izvješća o klimatskim promjenama i procjenjivati buduće stanje (ne želimo ulaziti u realističnost tih procjena, uzmimo da su točne). Nakon procjene trendova u budućnosti, IPCC predlaže „rješenja problema“ u obliku „carbon taxes“ – dakle poreza za nepoćudne države, institucije i pojedince. I to je praktično jedini način „borbe“ protiv ljudskog utjecaja na zagađenje planete – POREZI.

Wait… what? Tko u konačnici plaća sve te namete? Sve se to svaljuje u konačnici na građane. Koliko već poreza plaćate pri kupnji i svakoj registraciji vozila? Pri točenju goriva također imate „poseban porez“, odnosno trošarinu koja se isto opravdava ekologijom. Pročitajte za primjer ovaj tekst da dobijete uvid u to koliko vam to dira novčanik iako možda toga niste svjesni:
https://www.davor-skrlec.eu/subvencioniranje-fosilnih-gori…/

Kratak citat: „Zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec uputio je pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministru mora, prometa i infrastrukture, Olegu Butkoviću, ministru zaštite okoliša i energetike, Tomislavu Ćoriću, te ministru financija Zdravku Mariću, zabrinut odlukom Vlade RH o uvođenju povrata dijela trošarina na dizelsko gorivo koje se koristi kod komercijalnog prijevoza roba….. Hrvatska kao članica Europske unije, ali i kao potpisnica Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama kojeg je Sabor ratificirao 2017. godine, preuzela je obveze smanjenja stakleničkih plinova do 2030. godine za 7% u odnosu na razine iz 2005. godine, a povrat dijela trošarina na dizelsko gorivo može jedino ugroziti ispunjenje navedenih nacionalnih ciljeva. Posljednji izvještaj Međunarodnog panela za klimatske promjene (IPCC) od 8. listopada (2018) potvrđuje stajalište da je predloženi povrat dijela trošarina na dizelsko gorivo u suprotnosti s mjerama koje bi Hrvatska trebala poduzeti kao potpisnica Pariškog sporazuma.“

Da ne ulazimo u detalje, čisto da znate zbog čega vam gorivo košta toliko koliko košta, a tamo u 90-tima mu je cijena bila oko 4 kune po litri. I nemojte biti naivni, to je samo početak pritiska na obične građane koji će u potpunosti preuzeti teret svih tih međunarodnih sporazuma na svoja leđa. Neće to biti političari, ni kompanije. Građani će. Posebno građani siromašnih zemalja u razvoju kad im se ograniči pristup energiji, a time i uvjetima za preživljavanje.

Kome ide taj novac? A što mislite? Plenkoviću, Trumpu i sličnima. Političarima. Koji se bogate, kupuju svoj vozni park i naoružavaju vojske s novcem koji su vama uzeli na račun CO2.

Uzmimo SAD za primjer, jer je za Hrvatsku teško i nemoguće naći ove podatke. SAD troši za vojni godišnji budžet oko 700 milijardi dolara. Zapamtite taj broj, trebat će nam malo niže.

Da političarima nije u cilju zaraditi od građana i do kraja uništiti (ili pokušati uništiti) zemlje u razvoju poput Kine, Indije i sličnih, koje svoj aktualni razvoj industrije baziraju na povećanom trošenju energenata, a time i zagađuju najviše, politika zaštite planete od polutanata se ne bi svodila na negativnom već pozitivnom principu.

O čemu pričamo? Negativan princip znači „ako se netko ponaša neprikladno, kaznimo ga“. Pozitivan princip bi bio „ako se netko ponaša neprikladno, omogućimo mu da se ponaša prikladno“. Kako se to može državama koje zagađuju najviše, pomoći da to ne rade? Postoji način, ako se hoće.

Nuklearna fuzija je oblik dobivanja ekološki potpuno čiste energije (za razliku od nuklearne fisije). Nažalost, tehnološki za sad nismo razvili način za kontrolirati nuklearnu fuziju, te ju u ovom trenutku ne možemo iskoristiti za proizvodnju 100% čiste ekološke i praktično „neograničene“ energije. Jednog dana kad/ako se to ostvari, planet će se preporoditi u svakom mogućem tehnološkom i ekološkom pogledu. No, radi li se na tome? Pa…. radi. Postoji projekt koji se zove ITER: https://www.iter.org/

Države ulažu u njega. Točnije, svega 35 država. No, postavlja se pitanje… a koliko ulažu??

SAD su 2017. uložile 50 milijuna dolara u ITER. 2018. su to povećale na 122 milijuna dolara. No spomenuli smo maločas još jednu američku cifru, sjećate se? 700 milijardi dolara godišnje za vojsku. 700 milijardi podijeljeno sa 122 milijuna = 5738. Drugim riječima, američki budžet za vojsku je 5738 puta veći (ili preko 10.000 puta ako se gleda 2017. godina) nego je budžet za ITER….

Odnosno, budimo realni, za ITER i fuziju i čistu energiju političare boli (ono što nemaju)…

Jasno nam je odavna, političare ne zanima ekologija. Ali oni su itekako glasni, itekako će širiti histeriju ekologije u medije, jer im takvo stanje odgovara. Njima odgovara porast CO2 i temperature, odgovara im da IPCC sastavlja kataklizmičke reporte. Zašto?

Zato jer vam time izvlače novac za svoje riznice kroz poreze. CO2 je izvrsno opravdanje za oporezivanje građana bez granica. Sačekajte 20-30 godina, vidjet ćete onda koliki postotak vaših ukupnih primanja će odlaziti državi na račun CO2. Sjetite se onda što vam sad pričamo.

ITER, fuzija i čista energija je političarima nešto što ne žele ni čuti ni vidjeti, jer da nekim čudom za 50 godina više ne bude korištenja fosilnih goriva, svi ti porezi koji su nametnuti i oni koji su u planu, moraju stati.

Kina i Indija da dobiju nuklearnu fuziju? Hej? Halo? Ne možeš više raditi pritisak na račun CO2, dakle ne možeš im industriju i ekonomiju sputavati, a to znači na geopolitičkoj sceni samo jedno – SAD i „Zapad“ gube, a primat preuzimaju nove sile. Što će se vjerojatno i tako dogoditi kad-tad.

Eto gospodo, to su vam ukratko klimatske promjene i sva histerija koja vlada oko njih.

Sada pogledajte dokumentarno/igrani film prema istinitom događaju, da vidite što ZAISTA prijeti planeti: https://www.imdb.com/title/tt2277106/

Klimatske promjene će vam se nakon tog filma činiti… onakvima kakve jesu. Realistične, a ne kataklizmične. Shvatit ćete što je stvarna opasnost za Zemlju.

A ako vas zanimaju realistični podaci o klimatskim promjenama u našoj regiji, naravno tu je za vas uvijek vaš Meteoadriatic sa svojom klimatskom stranicom na portalu: http://meteoadriatic.net/klima

 

IZVOR: http://meteoadriatic.net/