O globalnom zagrevanju kao globalnoj obmani

Doskora je ceo svet bio zasipan mračnim prognozama da će zbog zagađenja atmosfere doći do katastrofalnih klimatskih promena i pritom su pominjane najčešće dve posledice: efekat „staklene bašte“ i „globalno otopljavanje“. Ovo se pokazalo kao pucanj u prazno, jer je jasno da naša planeta zapravo klizi u neko novo ledeno doba, doduše malo.

Umesto otapanja ledenih naslaga na oba pola, satelitski snimci su pokazali da se poslednjih godina tamo povećao snežni pokrivač i da nema ni govora o naglom otopljavanju. Kompjuterske prognoze su omanule, a globalno otopljavanje je zapravo bilo politički, a ne i naučni argument.

Dakle, beli medvedi i ostali stanovnici ledenih prostranstava su za sada spaseni. Neće morati da se znoje i gube svoja staništa.
Savet UN za klimu (IPCC) je u panici – kako da svetu objasni to što se umesto opasnog otopljavanja koje je navodno trebalo da podigne nivo mora i okeana i pritom potopi mnoge svetske metropole koje se nalaze na njihovim obalama događa zahlađenje. Za sada, ostaje samo Venecija na vodi. Njujork se izvukao u poslednji čas.

Ludilo iz laboratorija za proizvodnju straha nije bilo bez zacrtanog cilja – u vreme dok se širom sveta „nauka“ bavila izučavanjem otopljavanja kao uvoda u potop, naglo su narasli računi za struju u domaćinstvima i industriji (zbog preskupe obnovljive energije), a povećana je i korupcija u politici. Najmoćnije banke današnjice, one iz njujorškog Volstrita i londonskog Sitija, na osnovu alarma naučnika da se bliži propast sveta, i to zbog ljudskog nemara i bezobzirnosti oko emisije ugljen-dioksida, pokrenuli su lavinu negativnih predskazanja da bi stvorili paniku u svakom kutku sveta. Zdušno ih je podržavao bivši američki potpredsednik Al Gor koji je pokrenuo Međunarodne klimatske berze u Londonu i Čikagu, a u pozadini svega – tvrde danas odlično obavešteni analitičari – jeste biznis.

U trgovini nekakvim „sertifikatima za emisiju štetnih gasova“ među kompanijama i državama, trebalo je da se zgrnu milijarde dolara. Slično kao sa manipulacijama cenom nafte kojima se preko noći steknu čitava bogatstva, minimalno povećanje cene u igri velikih brojeva donosi tu korist neslućenih razmera. Barak Obama je još kao senator iz Ilinoisa učestvovao u nastanku Klimatske berze u Čikagu, ali je kasnije kao predsednički kandidat tvrdio da nije ništa znao o globalnom zagrevanju.

Sve te obmane su pale u vodu kada je nedavno potvrđeno da se tlo nije zagrevalo i da je temperatura u poslednje 22 godine bila stabilna. Prošle zime se temperatura pomerila samo za 0,1 odsto u odnosu na prethodni period, što je na nivou statističke greške.
Vodeći mediji današnjice nisu objavljivali utemeljene nalaze naučnika (posebno astrofizičara), koji govore da do promena nije dolazilo zbog zagađenja od automobila i industrije, već zbog aktivnosti Sunčevih pega. Dakle, prirodni fenomen, a ne greh naše civilizacije.

Američka Centralna informativna agencija (CIA) je umešala svoje prste i u ovu priču, kao i u hiljade drugih. Za 630.000 dolara naručena je naučna studija o veštačkom uticaju na klimu ove planete. Biće gotova do 2014. godine, a svrha tog projekta je da SAD dobiju novo oružje (geoinženjering) kojim bi mogle da tuku svoje neprijatelje.

Autor teksta: Slobodan Janković

Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Kolumne/346829/Led-umesto-vrucine